איך מגיעים לתפקידי BizOps בהייטק?
- irisginzburg
- 3 בפבר׳ 2023
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 5 בפבר׳ 2023
ה BizOps, Business Operations, תחום שקיים כעשור, חלק ממגוון מתפתח של מקצועות ותפקידים שהליבה שלהם היא Operations. עדי ינקוביץ שנמצאת בתחום כבר 4 שנים מתארת את התפקיד כמו "להסתובב בג'ונגל עם מצ'טה".
מה זה ומה נדרש?
זה תחום התמקצעות שקשור בהחלטות תפעוליות ואסטרטגיות, אין בו תואר, ויש יכולות וכישורים שכדאי מאוד ללמוד כדי להגיע יותר מוכנים. כבר אפשר להירגע ולנשום עמוק, כי כמו הרבה תפקידים אחרים בהייטק או סייבר, לא צריך לדעת לכתוב קוד. גם כמו הרבה תפקידים אחרים ברוב התחומים, אתם לא חייבים מראש ידע או היכרות מעמיקה עם עולם התוכן של הארגון, למשל בריאות, פיננסים או מזון.
זה תחום שדורש יכולת ניתוח של נתונים, ומשיק כמעט לכל מה שהארגון עושה. קשור ל Business, צריך להבין מה קורה עם התחרות, איפה המורכבות ב roadmap של הארגון, איך מתכננים להגיע לשוק, איך עובדים גופי המכירות. נשמע אינסופי? זה ככה, ואחת היכולות החשובות היא להחליט בעצמכם עד כמה להעמיק בכל תחום.
אתם רוצים להגיע לשם?
תתחילו להכיר קצת את השפה, השחקנים ועולם התוכן. כדאי לקרוא, לעקוב בפלטפורמות המקצועיות שאתם מכירים אחרי מובילות דיעה, להצטרף לקבוצות לינקדאין, קבוצת operations leaders בפייסבוק, להקשיב לפודקסטים בתחום. אם אתם רק מתחילים, ממליצה על פודקסט בו דיברתי עם עדי ינקוביץ על המעבר המרשים שעשתה מעבודה בחברת כימיה לתפקיד BizOps ביוניקורן הסייבר-הייטק, Cybereason. הפוסט הזה בהשראת השיחה שניהלנו לפני כחצי שנה על משפחה של תפקידי אופרציה שונים בארגונים (sales ops, delivery ops וכדומה), שיכולים להוות גם דרך לצמוח במקצוע ולהגיע לתחומי הביז אופס.
פנו לאנשים שנמצאים בתחום
בקשו להתייעץ איתם. תתפלאו, אבל הרבה יסכימו. ברור שזה תלוי איך תנסחו את הבקשה, וכדאי לפנות בנעימות ובשילוב של בטחון יחד עם היכולת להגיד שאתם לא מכירים, ואתם רוצים להתייעץ, ללמוד, ולהבין את התחום. זה נכון לכל תחום, ממש לא רק ל BizOps.
שפצרו את קורות החיים שלכן

הזכרו בפעילויות ויכולות שקשורות לתפקיד ותכתבו אותן באופן ברור בקורות החיים. יש מצב שעד היום בכלל לא חשבתם ככה על מה שעשיתם. במקרה הזה תדברו על פרויקטים חוצי מחלקות/חוצי חברה, הובלת מהלכים אסטרטגים בארגונים, ניהול תהליכים, תפקידים שבניתם לבד כי לא היה ברור לאף אחד מה עושים, תפקידים שנוגעים לדאטה ואנליטיקה, תפקידים שדרשו תקשורת בינאישית מצוינת והוכיחו את היכולת שלכם להניע אנשים לפעולה. למה? זה תחום שמחבר בין הרבה פונקציות ארגוניות שונות, הוא סוג של "תומך לחימה" ומאפשר לארגון להתנהל יותר טוב. ההצלחה שלכם תלויה בדברים שיעשו אנשים וצוותים אחרים בתוך הארגון.
חפשו תפקידים או המציאו אותם
כשאתם כבר יותר מרושתים ומבינים את השפה, תתחילו לגלות משרות רלוונטיות, או לחילופין תבינו שצריך כזו פונקציה בארגון בו אתם עובדים ושאתם יכולים להיות מי שמקימים אותה. גם אם יש הרבה שאתם לא יודעים זה בסדר. כמו שכבר כתבתי – תתייעצו עם אנשים מהתחום, יהיו כאלו שיעזרו בשמחה, ויחשבו יחד אתכם איך ומה בדיוק כדאי לעשות בתוך הארגון שלכם.
אין דרך נכונה, כל ארגון קצת שונה, הקהילה קריטית
ספר החוקים משתנה כל הזמן והעסק משתנה כל הזמן. כשעדי החליטה לעבור לעבוד בתוך פונקציית המוצר של הארגון product operations היא כתבה בלינקדאין ופנתה לאנשים: "אנחנו בונים כזה גוף בארגון, אני רואה שזה מה שאתה עושים, אפשר לדבר?". כמעט תמיד התשובות היו חיוביות. הפתיע אותה עד כמה אנשים נגישים וסקרנים. כן צריך ללמוד איך לשאול, ולהבין שהיכולת להטיל ספק ולהגיד בפתיחות: "אני לא בדיוק יודעת איך נעשה את זה" ממש בסדר. ארגונים צומחים הם לא פתיתי שלג ארגונים - כל אחד קצת שונה. גם הקונספציות שלנו משתנות כל הזמן,מתוך סקרנות ואפילו קצת הססנות טבעית.
מה עתיד המקצוע? לא יודעת. נחכה ונראה. מה שחשוב שגם עכשיו, את מי שזה מעניין כרגע, יש מה לעשות.
לפודקסטט עם עדי אפשר להקשיב כאן:
בהצלחה!!
Comments